Dnes je 12. 09. 2024
svátek má Marie

Na Českolipsku zločinci přepadli dvě ženy, jednu vážně zranili

Archiv

"Přepadená žena měla otřes mozku a pohmožděnou krční páteř. Když se probrala, uviděla vedle sebe věci, které lupič vysypal z jejího batohu. Zjistila, že si vzal jen peníze," dodala Baláková. Pachatel se mohl k ženě dostat velmi blízko, poněvadž ho neslyšela. Do práce šla před 05:00 se sluchátky na uších, v nichž zněla hlasitá hudba. Loupež se odehrála na stezce u Panenského potoka mezi ulicemi Baarova a Lužická. Policisté prosí o pomoc svědky, kteří by si tam v době zločinu všimli čehokoliv podezřelého. Pokud pachatele dopadnou, hrozí mu až deset let vězení.


Další loupež, jejímž terčem byla mladá žena, vyšetřují kriminalisté v České Lípě. Ve středu po 04:00 vtrhl do nočního baru v Mariánské ulici v centru města muž s černou kuklou na hlavě, odvlekl devětadvacetiletou servírku do vedlejší místnosti a odnesl si několik desítek tisíc korun. Ženě vyhrožoval, že jí ublíží, pokud se bude bránit. Poslechla ho, a tak z přepadení vyvázla bez úhony.


Na Českolipsku zaznamenali policisté v prvním pololetí letošního roku 33 loupeží, a objasnili 20 z nich. Ve stejném období loňského roku se v okrese odehrálo 37 loupeží a kriminalisté odhalili pachatele v 24 případech. "Letos v červenci se stalo dalších sedm loupeží," upozornila Baláková.