Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Majitelka MC Reality za mřížemi

Archiv

Českolipská realitní makléřka Mouna Chlupáčková je podezřelá, že okradla desítky klientů o miliony korun, informuje dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes.


Policie ji zatkla už na začátku února a ženu stále vyšetřuje. Kancelář makléřky v České Lípě je uzavřená, její zaměstnanec se k podvodům nechce vyjadřovat. Policii se stále hlásí oklamaní lidé. Celý podvod podle listu vypadal tak, že lidé, kteří měli vážný zájem o koupi domu nebo bytu, složili zálohu. Bez ohledu na to, jak obchod dopadl, si ji obviněná nechala. Policie se o případu dozvěděla díky trestním oznámením podvedených lidí.


"Už víme, že obviněná způsobila škodu nejméně čtyři miliony jedenadvaceti klientům, ale možná se nakonec škoda vyšplhá až na deset milionů," odhadl severočeský kriminalista Jiří Volprecht.


Policii se totiž hlásí další poškození. Jak vyplývá z vyšetřování, své klienty čtyřiatřicetiletá Chlupáčková podváděla takřka 14 měsíců, od listopadu 2002.


Ve vazbě je od 2. února. Její kancelář v Moskevské ulici v České Lípě je uzavřená. Na dveřích visí papír s čtyřmi telefonními čísly, na něž se lidé mohou obracet. Na dvou z nich hovory nikdo nebere, další dvě čísla patří prokuristovi firmy Ladislavu Houdkovi.


"Já jsem byl jen zaměstnanec, z čeho je paní Chlupáčková obviněná nevím a víc se k tomu vyjadřovat nechci. Policie mě zatím vůbec nevyšetřovala," uvedl Houdek. Každý den mu telefonují desítky lidí, kteří se cítí podvedeni.


pozn. redakce: zde si můžete stále vybrat z nabídky zmíněné realitní kanceláře