Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Maják budoucnosti v Lípě

Archiv

V rámci projektu, do něhož se zapojily vedle místního gymnázia Biskupské gymnázium ve Varnsdorfu, Maria-Sibylla-Merian-Gymnasium Herrnhut a LO Kamienna Góra, se od podzimu 2004 uskutečnilo několik desítek pracovních dílen zaměřených na divadlo, fotografování, výtvarné umění, hudbu, novinařinu, tvorbu filmu a webových prezentací.


Festival, jenž začne 21. června v Herrnhutu a skončí o tři dny později v Kamiennej Góre, se zastaví 22. i v České Lípě. Všechny dílny tak budou moci představit veřejnosti svou činnost.


Program započne ve zcela zatemněné tělocvičně v jedenáct hodin dopoledne pořadem s názvem Making of ... Prostě se všichni příchozí z profesionálně sestříhaného dokumentu dozvědí, jak to celé vzniklo a proběhlo.


V 11,50 se poprvé představí hudební dílna s rockovým koncertem. Od půl jedné poběží krátkometrážní filmy vyrobené studenty za dozoru holandských filmařů během soustředění v Grosshennersdorfu. Po půlhodinové přestávce se pochlubí další dílny: fotografové digitální fotoshow a výstavou černobílých fotografií, žurnalisté svým časopisem Kompost, jehož název vznikl hledáním slůvka, které se ve všech třech jazycích píše a vyslovuje přibližně stejně. Tento blok zakončí rozhlasová hra s názvem Never let you go.


Ve 14,40 by podle programu mělo proběhnout divadelní představení + Live sound "Každý něco hledá, každý si něco přeje." Pak se půjde do FINÁLE!


Akce je velkoryse financována zejména z německé strany, a tak všechny příchozí jistě čeká řada překvapení, co se nasazení techniky i lidí týká. Více si můžete přečíst zde.