Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Kopeckého na Setkání mistrů nezastavily ani technické problémy

Archiv

Bezprostředně před finálovou jízdou se přitom zdálo, že Pech se dočká odvety za předešlé ročníky. Kopecký měl totiž problémy s převodovkou a jeho mechanici měli velkou práci, aby se vůbec postavil na start finále.


"Chtěl jsem to vzdát, ale vyhecovali mě, abych to zkusil," řekl po poslední jízdě Kopecký.


Závěrečnou jízdu programu nakonec absolvoval, i když místo automatického řazení pod volantem musel převodovku obsluhovat tradičně manuálně. Pech soupeřův handicap dlouho využíval, v závěru finále však udělal chybu a skončil opět druhý.


"Příště tě už porazím," sliboval stříbrný Pech odhodlaně.


V hlavní rallyeové kategorii se na severu Čech objevily prakticky všechny speciály WRC, které v Česku jsou. Chyběl pouze Trinerův Seat Cordoba, samotný jezdec však stejně jako Roman Kresta usedal do octavie WRC. Ani jeden z nich ale nakonec do vyřazovacích bojů ze základní skupiny nepostoupil, malé finále vyhrál Pavel Valoušek. Kategorii produkčních rallyeových vozů kraloval úřadující šampion Václav Arazim, mezi autokrosaři zastínil českého i evropského šampiona Václava Fejfara nestárnoucí Jaroslav Hošek a mezi 'domácími' rallyecrossovými jezdci byl nejrychlejší Pavel Koutný. Ten však měl velké štěstí, neboť mu bezprostředně po projetí cílem vypověděl službu motor jeho focusu.