Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Kontrola prokázala hazardování na silnici I/9 na Českolipsku

Archiv

Během tříhodinové dopravněbezpečnostní akce udělili policisté pokuty za 21.400 korun. Jedno překročení rychlosti vyřeší ve správním řízení městský úřad. "Na sedmdesátce jsme motoristovi naměřili více než 100 kilometrů za hodinu a na úseku s povolenou devadesátikilometrovou rychlostí jinému řidiči přes 130 kilometrů za hodinu. V podobných kontrolách budeme pokračovat také na jiných nebezpečných komunikacích v Libereckém kraji a v Ústeckém kraji," konstatovala Matonohová.


Silnice I/9 vede z České Lípy na Prahu i na Mladou Boleslav, řidiči po ní často jezdí nepřiměřeně rychle a bezohledně se předjíždějí. Začátkem září se na silnici I/9 odehrála tragická nehoda mezi Starými Splavy a Jestřebím. Zemřel při ní jeden člověk a další tři lidé utrpěli těžká zranění. Koncem září havaroval na silnici nedaleko od místa neštěstí kamion a celý shořel. Na zasahující hasiče létaly z nákladního vozu kusy hořícího plastu a museli požár likvidovat z úkrytu.


Při silničních nehodách zahynulo v Libereckém kraji za první tři čtvrtletí letošního roku 34 lidí - o dva méně než ve stejném období loni.