Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Karolínka z České Lípy dnes získala nové kolo

Archiv

„Z tohoto důvodu se skupina prevence snaží přimět malé českolipské cyklisty k tomu, aby se přilba stala nedílnou součástí při jejich jízdách na kole,“ vysvětlila starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


Jakým způsobem letošní kampaň probíhala, vysvětlila manažerka prevence kriminality a koordinátorka projektů Anna Deumičová: „Podobně jako v minulých letech strážníci Městské policie a příslušníci Policie ČR  za  asistence manažera prevence kriminality kontrolovali děti v různých lokalitách našeho města, zda mají při jízdě na kole přilbu. Pokud ji měly, dostaly za odměnu praktický dárek, např. blikačku, láhev na kolo, zvonek apod. Jestliže přilbu neměly, obdržely od nás letáček s kupónem na slevu, aby jim mohly rodiče přilbu zakoupit o něco levněji. Do této akce se zapojila i prodejna s cyklistickým zbožím – TREFFA, náměstí T. G. M. Dále nás mohly děti potkat začátkem září na cyklostezce Varhany, kde jsme rovněž kontrolovali, zda mají děti při jízdě na kole přilbu. Pokud ano, mohly se zapojit do slosování o nové jízdní kolo.“


Celá kampaň vyvrcholila dnešním dnem v rámci celosvětové akce „Den bez aut“, kdy starostka Hana Moudrá předala cenu v podobě jízdního kola hlavní vylosované vítězce Karolínce Vondrové z České Lípy. 



Kateřina Amrichová
Tisk. mluvčí MěÚ Česká Lípa