Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Kapsáři budou souzeni ve zkráceném řízení

Archiv

Dva muži a jedna žena budou souzeni v takzvaném zkráceném řízení. "Líčení se uskuteční během třetího prosincového týdne," řekl dnes soudce Milan Vencl.


Obvinění cizinci skončili ve vazbě, aby nemohli v krádežích pokračovat nebo před procesem neuprchli do své vlasti. Hrozí jim nejen až dva roky vězení, ale i vyhoštění z České republiky a zákaz pobytu v ní.


V prodejně Andy údajní zloději podle policie jednomu ze zákazníků sebrali 15.000 korun a platební kartu, v supermarketu Lidl zase jedna žena přišla o 4000 korun a občanský průkaz. Díky rychlému oznámení krádeží a přesnému popisu podezřelých policisté kapsáře zadrželi na jedné z českolipských ulic.


Tři dospělí cizinci podle českolipské policejní mluvčí Ivany Balákové ukradené peníze přebírali od třináctileté dívky, která není trestně odpovědná a skončila v péči sociálních pracovníků.


Policisté u Bulharů objevili i kradený mobil a zjišťují, jestli se nedopustili ještě dalších krádeží na jiných místech republiky. Kapsáři používali auto a vydávali se za turisty.