Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Johnson Controls rozšiřuje výrobu

Archiv

Počet pracovníků firmy, která na Českolipsku patří k největším zaměstnavatelům, se tak zvýší zhruba na 900 lidí. Firma podle Pavla Doležala začala s náborem v říjnu.


"Měsíčně přijímáme kolem 40 lidí, ne všichni ale v práci vydrží," poznamenal ředitel. Na nedostatek zájmu si podle něj firma nemůže stěžovat, na místa se hlásí téměř dvojnásobek lidí. Přitom ještě na začátku letošního roku, kdy společnost kvůli fluktuaci měsíčně potřebovala kolem 15 pracovníků, je hledala jen velmi těžce. Za větším zájmem o práci v regionu je podle Úřadu práce v České Lípě zhoršující se situace na trhu práce. Českolipsko má v rámci Libereckého kraje druhou nejvyšší nezaměstnanost.


Téměř 95 procent pracovníků českolipského závodu Johnson Controls představují ženy. V podniku se pracuje ve dvousměnném provozu. Průměrná mzda se pohybuje kolem patnácti a půl tisíce korun u dělnických profesí, což je nad celokrajským průměrem. Přesto podle Pavla Doležala ve firmě nevydrží každý pracovník. Zapracování kvalitní šičky podle něj trvá kolem půl roku.


Společnost Johnson Controls Česká Lípa vznikla v roce 1992 jako součást amerického koncernu Johnson Controls Automotive System Group (ASG). Největším klientem firmy je Škoda Auto, vyrábí ale i pro Volkswagen, Opel či Hondu.