Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Jiří Berka na svobodě

Archiv

Státní zástupce požádal okresní soud v Karlových Varech o uvalení vazby na konkurzního správce Daniela Thonata a jeho zástupce Petra Tuhého.


"Odmítl odpovídat na otázky policejních komisařů, jeho výslech trval jen 25 minut," popsal výslech ústeckého soudce Jiřího Berky šéf odboru pro nejzávažnější hospodářskou kriminalitu pražského vrchního zastupitelství Jaroslav Dolejší.


Státní zastupitelství podle Dolejšího Berkovu vazbu nežádá. Lubora Kindl a Martin Jurenka, kteří byli v případu také obviněni, policie po výslechu propustila.


Spolu s nimi byli obviněni kvůli podezřelým konkurzům ZKL Klášterec nad Ohří a Stavebního podniku Ralsko i Thonat a Tuhý. Tuhého policie vyslechla ještě v pondělí, Thonata v úterý ráno. Důvody pro uvalení vazby byly odlišné. U Thonata podle policie hrozí, že by se mohl pokusit utéct do zahraničí, kde má řadu kontaktů.


Petr Tuhý by zase údajně mohl pokračovat v páchání trestné činnosti. Definitivně o vazbě rozhodne soud. Musí tak učinit do 24 hodin od doručení návrhu.