Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

František Rigo se opět nedostavil k soudu

Archiv

František Rigo se k jednání nedostavil, odvolacímu senátu zaslal žádost o odročení, kterou doplnil zprávou svého ošetřujícího lékaře. Vyplývá z ní, že trpí řadou vážných zdravotních problémů, které mu znemožňují účastnit se jakýchkoli úředních jednání. Soud proto líčení odročil na 20. února.


Původně se odvolací řízení mělo konat už v říjnu, Rigo se ale tehdy rovněž ze zdravotních důvodů omluvil. Podle obžaloby se dopustil podvodu tím, že si před jedenácti lety půjčil od zkrachovalé plzeňské Kreditní banky přes sto milionů korun a nevrátil je. V dubnu 1992 si vypůjčil od Kreditní banky 55 milionů korun na koupi a přestavbu libereckého pivovaru, o dva měsíce později 15 milionů na nákup pozemků v Praze - Uhříněvsi a 31 milionů na výstavbu inženýrských sítí na tomto pozemku.


Za peníze si podle žalobce ale ve skutečnosti koupil auta a starožitnosti a statisíce korun věnoval Občanské demokratické alianci jako sponzorský dar. Rigo ale všechna obvinění popírá. Před plzeňským soudem se hájil tím, že peníze nevrátil, poněvadž mu nevyšly podnikatelské záměry.


Českolipský podnikatel je znám i tím, že provozoval internetové pornografické stránky, jejichž doména nesla jméno manželky exprezidenta Václava Havla.