Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Fotožurnál: Nirvana (Tribute) v České Lípě

Archiv

V tunelu


V tunelu opět ukázali, že jdou stále nahoru. Sice nestrhli publikum jako následující kapely, ale zase předvedli nejvíce fantazie. Šimon Jelínek střídal nástroje, zpíval. Měnily se i styly. Neobjevila se slibovaná Bára Zajptová, ale příjemným zpestřením bylo vystoupení Pavla Kožániho, který svým poplesovým chraplákem vystřihl "džeksna". Jejich koncert byl snad nejlépe nazvučený, co jsem kdy v Crystalu slyšel.




Šimon Jelínek




Martin Anděl



Ondra Homola



Jediná povedená fotka z vystoupení Red eye. Machula a spol. rozhicovali publikum po profesorském vystoupení V tunelu. Jejich kalifornský rock není ničím originální, ale to nasazení, ta chuť ... to je nakažlivý.




Nirvana Tribute mě moc nenadchli. Připadal jsem si jak na nějaký vesnický zábavě. Půlka lidí už měla dost, pod pódiem řádilo čtyřicet hrozičů a slovenští bratři byli bez nápadu. Prostě jen odehráli akordy někoho jiného. Kdyby se jejich kytarista (Kurt tribute) nepokusil aspoň jednou sebou plácnout o zem, mohli jsme si to klidně pustit z kazeťáku. Čekal jsem nějaký nápad, oživení, ale ona jen prostá a nedokonalá kopie.





Kdyby bylo více lidí (přišlo dvě stě), hned by to vypadalo jinak. Novinkou byl zákaz kouření na sále. Neustálé chození do baru k popelníku ale umožnilo více setkání.