Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Fotbalista z Lípy ve třetím kole poháru UEFA

Archiv

Tým z patnáctitisícového malého města si podobně jako české Teplice překvapivě vybojoval účast ve třetím kole Poháru UEFA.


Rodák a odchovanec z České Lípy si tak koncem února společně se svým krajanem Lumírem Sedláčkem zahraje pod taktovkou slovenského trenéra Dušana Radolského proti francouzskému Girondis Bordeaux.


"Tím, že jsme vyřadili Herthu Berlín a Manchester City s Anelkou, Seamanem a McManamanem, jsme asi způsobili ve fotbalové Evropě senzaci. Ale náš postup byl plně zasloužený," upozorňoval Mynář v rozhovoru  při dovolené v České Lípě.


Z cizinců jej v Grodzisku doplňují vedle Sedláčka ještě Chorvati Ivica Križanac a Ronald Šiklic.


"Klub má nový útulný stadion pro šest tisíc diváků, který je pravidelně vyprodaný i při zápasech polské ligy," pochvaloval si pravou fotbalovou atmosféru v polském azylu.


Stadion Groclinu ve svých útrobách skrývá hotel, kvalitní rehabilitační zařízení a další zázemí. Hlavní zásluhu na výborných podmínkách pro fotbal v Grodzisku má podle Mynáře klubový prezident, podnikatel Zbygniew Drzymalski, který dokázal v malém městě vytvořit jeden z nejbohatších polských klubů.


"Jeho firma Groclin se zabývá výrobou autokomponentů," nechal nahlédnout do zákulisí český obránce. "Po úspěšných výsledcích v Poháru UEFA nám prezident slíbil vyhřívanou trávu," dodal.


Obránce se zkušenostmi z Ligy mistrů netajil, že ho už hra v béčku Sparty ve druhé lize příliš nebavila a jeho hostování v polském klubu přišlo v pravý čas. "Pod trenérem Radolským se v Grodzisku pracuje dobře a na zápas s Bordeaux se všichni těšíme. Je to sice slavný klub, ale Manchester City byl možná silnější. Nevýhodou pro nás bude, že polská liga se rozjíždí až později a rozehrát se budeme muset na soustředění v teple. Ale proč bychom nemohli překvapit do třetice a v osmifinále narazit třeba na Teplice," dodal s úsměvem Radek Mynář.