Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Formuloví jezdci zakončili sezonu na zasněžené trati

Archiv

Dvouhodinovou bitvu nakonec vyhrála sestava Lubomír Plaček, Jaroslav Kostelecký a Marek Skřivan.


Po startu závodu, jenž byl zkrácen ze tří na dvě hodiny, ozdobila motokárové klání na uježděném sněhu série ukázkových hodin v podání většiny účastníků. Do popředí se v úvodu dostal tým, který do zahajovacích kol nasadil Igora Lešinského: ten si na dráze počínal téměř bezchybně a získával stále větší náskok.


Před polovinou závodu začala být ideální stopa okruhu mokrá a vedení se ujala skupina, která měla v té době za volantem Kosteleckého. Pilot startující jinak s formulí 3 absolvoval v motokáře 50 minut, zajel nejrychlejší čas na jedno kolo, a když podobně jako ostatní jezdci zcela promáčený vystoupil, předal štafetu dalšímu ze spolubojovníků s náskokem dvou okruhů.


Do konce závodu pak Plaček se Skřivanem zvýšili náskok o další tři okruhy a šest kol před cílem znovu vylepšili nejrychlejší čas. Druhé místo patřilo Lešinskému s Ondřejem Loukotou a Milanem Falcmanem. Na třetí příčku se před koncem probojovala trojice Pavel Langer, Petr Samek, Stanislav Jedlička, kterou v průběhu závodu zbrzdila oprava spojovací tyče řízení. Problémům se ovšem nevyhnuly ani další posádky, technické potíže jim přitom způsoboval především sníh, ovlivňující správný chod motorů.


Výsledky: 1. Plaček, Kostelecký, Skřivan 88 kol, 2. Lešinský, Loukota, Falcman -5 kol, 3. Langer, Samek, Jedlička -13 kol.