Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Dvanácté zasedání zastupitelstva

Archiv

Na úvod vystoupila občanka Šůmová, která apelovala na zastupitele, aby při jednáních o rozpočtu nezapomínali na Městský park. Bohužel její projev byl nesouvislý, a tak pozornost  zastupitelů i ostatních posluchačů velmi rychle opadla. Emotivní výkon se tedy nedočkal žádné odezvy.


V rámci schvalování rozpočtových změn padlo několik dotazů na nutnost uvolnění dalších dvou milionů potřebných k dostavbě tenisové haly. Všechny změny však byly v okamžiku hlasování  schváleny bez toho, že by se byť jen jediný zastupitel postavil proti.


Vzrušení vzbudilo hlasování o přidělení cíleného grantu, jenž má občanům České Lípy zpříjemnit Vánoce (píšeme o něm podrobněji v předcházejícím článku).


Velmi aktivní zastupitelé za KSČM zpochybnili nutnost vynaložit milion korun na dokončení rekonstrukce Klášterní zahrady. Přestože se zdrželi hlasování, byla tato částka schválena s podmínkou, že  do 15. prosince 2003  bude uzavřena smlouva o sdružení finančních prostředků mezi Libereckým krajem, městem Česká Lípa a místním vlastivědným muzeem.


Budoucí stavebníky jistě zaujme informace, že Zastupitelstvo města Česká Lípa schvalilo prodávat od 1. ledna 2004 pozemky pro stavbu rodinných domů za cenu ve ve výši 400 korun za metr čtverečný. Kupní cena bude bez nároku na bonifikaci a její součástí není příspěvek na vybudování inženýrských sítí.


 Zastupitelé rovněž schválili přispět částkou 80 tisíc korun na provoz dětského dopravního hřiště v České Lípě a částkou 150 tisíc korun na účast ve výběrovém řízení pro spolupořadatele odborné konference Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Jak se uvádí v důvodové zprávě, město Česká Lípa obdrželo nabídku zmíněného sdružení, které má 193 členů, k účasti ve zmíněném výběrovém řízení pro spolupořadatele konference. Údajně se jedná o velice prestižní záležitost, přičemž po spolupořadateli se požaduje: jednací prostor pro minimálně 230 osob, stravování delegátů v místě nebo v dosahu 10 minut chůze, zajištění občerstvení během jednání, ubytovací kapacita pro minimálně 180 osob, zajištění doprovodného programu včetně dopravy, technické zabezpečení průběhu jednání.


Přestože zastupitelé neměli dostatek podkladů a bod byl zařazen až na konec jednání, rozhodli o odkoupení ubytovny Vagonky Česká Lípa. Hrozí totiž, že tento objekt sousedící s ubytovnou, která už v majetku města je, odkoupí soukromá firma a zřídí v něm ubytovací kapacity a restauraci. Nutno podotknou, že firma Bombardier Transportation nabídla městu budovu v rámci dobrých vztahů  za zlomek ceny odhadní (5,7 milionu), to jest za 450 tisíc korun.