Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Drahý „rentgen“ stěhoval jeřáb

Archiv

Na další rozšíření moderního přístrojového vybavení se Nemocnice s poliklinikou v České Lípě chystala několik měsíců. Instalace a uvedení do provozu potrvá tři týdny. Zkušební provoz lékaři předpokládají krátký, zhruba dva dny.



Jedná se o dodávku skiaskopicko-skiagrafického vyšetřovacího kompletu s možností rozšíření k angiografickým výkonům pro radiodiagnostické oddělení nemocnice.



Tato vyšetřovací stěna slouží k vyšetřením trávicího traktu, včetně intervenčních zákroků  a výhledově i k vyšetřování cév. Nový přístroj je důležitý právě v širokém spektru vyšetření. Jeho zásluhou se zejména výrazně zlepší kvalita vyšetřování žlučových cest. Původní zařízení zcela dosloužilo a je již mimo provoz. Na nákup zařízení přispívá Krajský úřad Libereckého kraje významnou částkou 6 mil. Kč, což představuje pouze část ceny přístroje, která je spolu s rekonstrukcí pracoviště bezmála deset milionů korun. Rozdíl bude nemocnice hradit formou splátek z vlastních zdrojů. S instalací přístroje byly spojeny nezbytné stavební úpravy pracoviště ve třetím patře budovy nemocnice.