Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Dopravu v Libereckém kraji komplikují uzavírky kvůli MS a sněžení

Archiv

Přes víkend ho podle silničářů připadlo kolem půl metru, od rána přibylo dalších pět centimetrů. I na hlavních tazích musejí motoristé počítat se zbytky rozbředlého sněhu, řekl ČTK Jiří Daníček z Krajské správy silnic Libereckého kraje.


Hasiči od rána vyjížděli ke třem dopravním nehodám na hlavních tazích, při nichž byli zraněni čtyři lidé, a na Turnovsku odstraňovali z vozovky tři spadlé stromy. "Dvě osobní auta se střetla časně ráno u Nové Vsi na Liberecku, o hodinu později jsme vyjížděli k další srážce dvou osobních vozů ke Svoru na Českolipsku," řekla ČTK mluvčí hasičského záchranného sboru Iva Michalíčková. U Příšovic havarovala na rychlostní silnici mladá řidička. Podle policie nejsou zranění vážná. Nehod ale přibývá. "Menší šťouchance ale lidé řeší sami bez naší účasti," řekl ČTK jeden z operačních důstojníků policie.


Teploty v kraji se pohybují kolem dvou stupňů pod bodem mrazu, sněží a vane mírný vítr, sněhové jazyky nebo závěje se však tvoří jen výjimečně. "Všechny silnice jsou sjízdné, motoristé by měli ale jezdit opatrně, zvlášť v zatáčkách a při vjíždění do křižovatek," řekl Daníček. Do horských oblastí a na silnice nižších tříd by podle něj neměli vyjíždět motoristé bez zimní výbavy. Na horské silnice doporučuje přibalit i sněhové řetězy, na vozovkách je tam několikacentimetrová vrstva ujetého sněhu.