Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Deštivý srpen kempům ubírá peníze na rozvoj

Archiv

Rekreační střediska opustili hlavně turisté ve stanech. Například v kempu Klůček u Máchova jezera, kam se vejde zhruba 1500 lidí, měli o víkendu plno jen asi z jedné třetiny, ve všedních dnech přibližně z jedné pětiny. ČTK to dnes řekla provozní kempu a pláží ze společnosti Regio Marcela Dvořáková.


"Rekreanti zůstávají především v chatkách. Potřebovali bychom, aby se v srpnu udělalo alespoň na dva týdny pěkně. V červenci v kempu bydlelo mezi 1200 a 1500 turisty a na letošním létu určitě vyděláme, ale kvůli ztrátám z předchozích dvou letech nemůžeme zatím myslet na žádný velký rozvoj," vysvětlila Dvořáková.


Předloni zkazily letní sezonu na Máchově jezeře toxické sinice, loni chladné počasí. Teplota v Máchově jezeře během dvou týdnů klesla ze 27 na 20 stupňů Celsia a dnes dopoledne tam pláže zely prázdnotou. Teplota vzduchu se pohybovala kolem 15 stupňů, zatímco na konci července se blížila k pětatřicítce. "Když neprší, tak rekreanti hodně jezdí na kolech. Velký zájem je i o plavbu na výletní lodi, na jezero se vydává čtyřikrát denně a cestuje s ní pokaždé okolo 200 lidí," dodala Dvořáková.


V okolí Máchova jezera alespoň v posledních dnech začaly růst houby. "O víkendu mně rekreanti ukazovali přepravky plné hřibů. Srdce se mi nad nimi úplně rozplesalo. Když už se lidé kvůli ochlazení a dešťům nemohou koupat, dá se konečně alespoň chodit na houby," řekla Marcela Dvořáková.