Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

27/2021

O prázdninách jsem si většinou od psaní dával pauzu, případně jsem byl touto dobou na Expedici a po příjezdu psal podrobnější reportáže. Letos střídám pobyty ve škole, výlety s vnučkou své přítelkyně a návštěvy nemocnice.

Ve škole mám od příštího týdne tábor zaměřený na pokusy a pozorování. Trochu si tím vynahradím rok, kdy na rozvíjení praktických dovedností žáků nebylo moc času. Jedeme i ve dnech státních svátků.

Vyvrcholením školního roku byla Zahradní slavnost. Napočítal jsem skoro dvě stovky lidí, takže šlo po Všudybudu o největší kulturní událost, které jsem se zatím letos zúčastnil.

Podporu od rodičů i přátel máme velkou, ale přestavba zavřené hospody na tři nové třídy se prodražuje. A to tam řada rodičů i kolegů pracuje bez nároku na odměnu čtvrtý den. A budou pokračovat až do středy, kdy nastoupí linaři.

Pokud byste chtěli i vy pomoci, tak tady je letáček se všemi potřebnými informacemi.

S "vnučkou" jsem konečně stihl poprvé zajít do zoologické zahrady – klasicky té liberecké. Obzvlášť slona si asi představovala menšího. Kdyby byla schopná sestavovat žebříček (tak jak bych samozřejmě toužil, protože si různými „topteny“ pravidelně procházeli účastníci Expedic a na dovolených i moji rodinní příslušníci), asi by vyhráli lachtani nebo vláček.

V pátek jsme zamířili do zookoutku v Mladé Boleslavi a skoro bych řekl, že byl pro ni lepší než velká ZOO. Vše na malém prostoru, edukativní, kontaktní. Už jsem asi kdysi v minulosti doporučoval, tak tady je odkaz ještě jednou. Třeba využijete.

K příjemným věcem patří i to, že starší syn si konečně mohl užít promoci a obdržet diplom. Při příznivé konstelaci bych mohl oslavit dva inženýry v rodině během jednoho měsíce. Snad jsem to nezakřikl. 

Česká Lípa ráno byla v televizi v pořadu Události z regionů, ale zatím jsem nenašel možnost přehrát i-vysílání. Asi bude, až skončí reprízování, anebo jsem špatně hledal. Natáčelo se na vodním hradě i na náměstí.

Na zámku v Zákupech provází dnes a zítra bývalá rosnička TV Nova Michaela Dolinová.

To jsou dvě zprávy, které mě v posledních dvou dnech zaujaly.

V týdnu jsem také vydal zprávu, že českolipská kapela MANU: představila nový singl. Tady máte k písničce i klip.