Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

25/2021

Ve Cvikově se pořádal Baraban Fest, na vodním hradě hrál Baumaxa, na náměstí TGM probíhal křesťanský festival.

Já dal přednost rodinné oslavě ve stínu stromů na Bořetíně, ale aspoň nepřímo jsem se zúčastnil křesťanského festivalu na náměstí. Nejprve dopoledne, když jsem na poslední chvíli sháněl kytku, podruhé po návratu, když jsem z terasy poslouchal docela slušnou rockovou hudbu (zřejmě slovenská kapela Timothy).

Ve stejný čas mi posílala fotografie a dojmy ze Cvikova Iveta Myšková. Podle sdělení Štěpána Přenosila navštívilo Cvikov v rámci festivalu asi tři sta lidí. Zde (přímý odkaz) si můžete poslechnout podcast s druhým pořadatelem Michalem Stránským. Už se těším, až zase něco natočím, ale konec školního roku je prostě fičák.

Na prvních fotografiích od Ivety je kapela Merbo Trubky, která by nám podle posledních informací měla zahrát na našem festiválku v Oknech 18. září. Vedle Merbo Trubek by měla ještě dorazit divadla Kampa a Kaká.

Pokud byste k nám do Oken chtěli zavítat ještě nyní před koncem školního roku, tak ideální příležitostí je Zahradní slavnost.

Děti si školu po té dlouhé abstinenci užívají. V pátek jsme například pořádali v rámci programu Erasmus+ paralympiádu. Bohužel nemohly přijet naše partnerské školy, tak je museli zastoupit kluci a holky od nás. Aspoň tři fotky pro dokreslení atmosféry.

Když už jsme u toho sportu, tak včera mi udělala radost atmosféra na stadionu v Maďarsku. Takhle má vypadat fotbal. Už aby mohla být zaplněná tribuna Sever anebo aby se rozjely aspoň pralesní ligy.