Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Dealer pervitinu ze Skalice před soudem

Archiv

Čtyřiatřicetiletému cizinci hrozí osm až dvanáct let vězení. Podle obžaloby od něj čtrnáctiletá dívka dostala nejméně dvacetkrát pervitin. Údajně jí ho dodával v době od loňského prosince do března letošního roku.


"Nevěděl jsem, kolik je jí let," uvedl při dnešním procesu Krebs. Trest ve stejném rozmezí hrozí i jeho české manželce Andree. Podle státní zástupkyně dodala nezletilé dívce pervitin nejméně patnáctkrát.


Alexander Krebs se hájil, že jej známí, u nichž loni v prosinci na Českolipsku bydlel, mylně informovali o věku dívky. Jak stojí v obžalobě, Krebs drogou zásoboval také další narkomany - mimo jiné i patnáctiletou a šestnáctiletou dívku.


Jak je dívka skutečně stará, se Krebs údajně dozvěděl teprve potom, co se jí před jeho manželkou vysypaly z batohu učebnice a sešity pro 9. třídu základní školy.


"Drogu jsem jí dal jenom jednou. Když jsem zjistil, kolik je jí doopravdy let, nedostala už nic," uvedl Krebs.


Pokud by při procesu vyšlo najevo, že věk dívky neznal, použil by soudce při rozhodování o výši trestu mírnější sazbu dva až deset let vězení. Jak vyplývá ze spisu, dívka svůj věk zpočátku tajila a dělala se starší, aby drogy vůbec získala. Také Krebsová tvrdila, že netušila, jak mladé dívce pervitin prodává. Vždyť chodila po diskotékách a pila alkohol, dodala. Dívka ale před soudem prohlásila:


"Drogu mně dávali, i když už věděli, kolik mně je let. Platila jsem jim jenom tehdy, když jsem sama chtěla."


Jak dívka u soudu přiznala, s pervitinem se seznámila na podzim 2002 a tehdy užívala drogu jednou za dva týdny. Pervitin nejdříve odebírala u jiných dealerů než u Krebsových. Potom potřebovala drogu stále častěji. Aby si ji opatřila, neváhala o stříbrné šperky okrást svou kamarádku. Proces pokračuje ve středu v 9:00 hodin, a pokud se dostaví jeden důležitý svědek, soudce zřejmě vynese rozsudek.