Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

DD Sloup v Čechách slaví 50 let svého fungování!

Archiv

Na tuto akci navázal svým tradičním vystoupením bývalý  ředitel DD – harmonikář, zpěvák a vypravěč p. Macoun, který zde za doprovodu dlouholetého klienta p. Vostrého připomněl obyvatelům domova písně jejich mládí.


     Na 22. srpen chystá tato organizace hlavní a nejdůležitější událost sezóny v podobě tradiční Zahradní slavnosti, které by se kromě klientů a současných i bývalých zaměstnanců měli zúčastnit také pamětníci prvopočátků činnosti DD, zástupci zřizovatele KÚ Liberec a další lidé s domovem různými způsoby spojení. Program slavnostního odpoledne bude rozprostřen do všech koutů domova a bude obsahovat jak hudební tak vzdělávací a vzpomínkovou část.


     „Chceme, aby měli ti, kteří jsou s domovem svázáni léty práce, prostor a šanci zavzpomínat a podělit se s ostatními o jejich zážitky z minulosti. Doufáme, že se  v domově, který se za poslední roky velmi posunul jak v technických a provozních záležitostech, tak v oblasti péče, budou všichni cítit víc než dobře, a že atmosféra, která se vytvoří během slavnosti, v prostorách zařízení zůstane co nejdéle“, řekl ředitel DD Bc. Zdeněk Vlk, který se dle slov svých zaměstnanců výrazně zasloužil o rozmach domova ve všech směrech.


     Událost proběhne od 13,00 do 17,00 hod. Na zámeckém sále jí zahájí soubor Helikoptrio produkující vážnou hudbu. K poslechu a tanci potom zahraje p. Wittur, jehož s lidovkami vystřídá zmiňované duo Macoun-Vostrý. Po celou dobu konání akce budou k  nahlédnutí i tzv. ergoterapeutické dílny, ve kterých bude možné spatřit širokou škálu výrobků klientů a rovněž si vyzkoušet jednotlivé pracovní činnosti.