Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Další mrtvý v autě

Archiv

Řidič Hondy Civic jel příliš rychle, po průjezdu zatáčky dostal smyk, vyjel ze silnice do příkopu, kde se převrátil a narazil do stromu, řekl dnes ČTK operační důstojník policie v České Lípě.


Osmadvacetiletý spolujezdec havárii nepřežil, o tři roky mladší řidič byl těžce zraněn a leží v českolipské nemocnici. Muži havarovali jen pár kilometrů od Cvikova, kde oba bydleli a kam se zřejmě vraceli. Zda měl na nehodě podíl i alkohol nemohla zatím policie potvrdit.


Nehoda se stala na frekventované komunikaci od Nového Boru směrem na Liberec. Kolem Svoru a Cvikova přitom podle policie dochází k nehodám poměrně často, protože rovné úseky svádějí k vysoké rychlosti.


"Smrtelná nehoda se tam ale zatím letos nestala, tahle byla první," poznamenal policista.


Nepřiměřená rychlost, stejně jako přeceňování vlastních sil či bezohlednost jsou podle policie nejčastějšími příčinami dopravních nehod. Letošní rok byl přitom v rámci kraje nejtragičtější právě na Českolipsku. Zatímco v okrese Liberec řešili policisté do konce září 19 případů úmrtí při dopravních nehodách, na Českolipsku jich bylo 21. Celkem letos na silnicích v kraji zemřelo téměř šest desítek lidí.