Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Další mrtvý na Českolipsku

Archiv

"Na těle dvaašedesátiletého muže, vytaženého z Horeckého rybníka, jsme nenašli žádné stopy po násilí, přesnou příčinu smrti určí soudní pitva," řekla dnes  českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.


Nikdo jiný neměl podíl na smrti devětašedesátiletého muže, který spadl 31. srpna večer na kole do Šporky. Rovněž muž, jemuž se stalo osudným koupání v rybníku u Pihelu, se utopil bez cizího zavinění. 


Na Českolipsku se v neděli bohužel nestalo pouze jediné neštěstí. Na železniční trati mezi Českou Lípou a Doksy u Žizníkova zemřel pod projíždějícím vlakem jednapadesátiletý muž.


"Zkracoval si cestu po kolejích. Strojvůdce si ho sice všiml a použil výstražné zvukové znamení, muž byl ale bohužel nedoslýchavý," uvedla Baláková.


K tragické bilanci posledních dní na Českolipsku přispěla rovněž páteční silniční nehoda, při níž odpoledne u Stráže pod Ralskem jeden člověk zahynul a druhý utrpěl těžké zranění. Havárie se stala při předjíždění, řidič riskantní manévr nezvládl a jeho vůz nakonec skončil na stromě. Nehodu přežil s vážným úrazem hlavy, osmapadesátiletý  spolujezdec však na místě zemřel.