Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

ČSSD v Libereckém kraji sestavila kandidátku pro krajské volby

Archiv

ČTK o tom dnes informoval předseda krajské organizace ČSSD Michal Kraus, kterého sněm znovu v jeho funkci potvrdil. Na druhém místě kandidátky je skokan na lyžích poslanec Pavel Ploc.


Lídr kandidátky ČSSD v minulých volbách Vít Příkaský kandiduje až na pátém místě a současný náměstek hejtmana Karel Dolejší se na kandidátce propadl až na 18. místo a jeho šance na zvolení do krajského zastupitelstva jsou minimální. "Doufáme, že v příštích volbách budeme úspěšnější než v těch předchozích, kdy jsme získali jen šest křesel," řekl Kraus.


V posledních krajských volbách podpořilo ČSSD v Libereckém kraji jen 10,8 procenta voličů. Díky spojení s ODS, která krajské volby vyhrála a získala 22 křesel, ale už druhé volební období stojí v čele kraje. KSČM s deseti mandáty a sedm zástupců Strany pro otevřenou společnost zůstalo v opozici. Pokračování spolupráce s občanskými demokraty Kraus ani Eichler nevyloučili. "Jsme připraveni jednat se všemi stranami," řekl Eichler.


Svou kandidátku už před týdnem představili i občanští demokraté, kteří před čtyřmi lety krajské volby v Libereckém kraji vyhráli, když je podpořilo přes 36 procent voličů. Kandidátku ODS povede do voleb současný hejtmanův náměstek pro životní prostředí Radim Zika. Hejtman Petr Skokan bude na Českolipsku kandidovat do Senátu. Žádná z dalších stran v kraji zatím kandidátku pro krajské volby nesestavila.