Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Cesta do Liberce lepší jen tak nebude

Archiv

Celá stavba měla být dokončena na podzim 2005. Zda bude termín dodržen, není zatím jasné, uvádí dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes.


Práce na rozšíření zhruba 7,5 kilometru dlouhého úseku silnice E65 z Liberce přes Chrastavu do Bílého Kostela začaly letos v březnu. Investorem stavby za 804 milionů korun je Ředitelství silnic a dálnic ČR  a dvěma miliony eur (62 miliony Kč) na ni přispěla i Evropská unie. Silnice navazuje na rychlostní silnici z Prahy do Liberce a na průtah stotisícovým městem. V budoucnu tak bude součástí uceleného čtyřpruhového tahu z Prahy přes Turnov, Liberec a Hrádek nad Nisou na státní hranici s Polskem a Německem. Hlavním dodavatelem stavby je Skanska DS.


"Že se letos po novém jezdit nebude, je téměř jisté. Stavební firma nestihla postavit všechno to, co měla naplánované," řekl deníku Josef Maryško z libereckého ŘSD.


Skluz proti původnímu harmonogramu výstavby potvrdil i hlavní dodavatel stavby firma Skanska. Vznikly komplikace při přeložkách inženýrských sítí, proto firma musela přepracovat projekt, což způsobilo zdržení, vysvětlila mluvčí Dagmar Poláchová. Dodala, že není jasné, zda se podaří dodržet termín dokončení.


"Zpracováváme nový harmonogram prací, takže ještě nedokážu říci, jak se bude stavba příští rok vyvíjet, ani to, jestli ji dokončíme podle smluvního termínu," dodala.


Rozestavěná silnice je přitom pro některé řidiče doslova strašákem. Motoristé si stěžují hlavně na nepřehledné značení.