Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Českolipský florbalový den přilákal na 250 návštěvníků

Archiv

Celodenní program začínal od 10 hodin v tělocvičně Gymnázia Česká Lípa trenérským workshopem pro učitele tělesné výchovy pod vedením aktivního ligového florbalisty Štěpána Motejzíka, šéftrenéra místního florbalového klubu. Ten zúčastněným představil tréninkový proces a za asistence členů juniorského týmu předvedl některá florbalová cvičení.


Poté následoval přátelský turnaj za účasti následujících týmů: Bezdráti (tým zaměstnanců firmy CL-NET s.r.o.), PD tým, Hokejky, Rodiče (členů klubu) tým a Tým učitelů, kteří informace získané v úvodní části programu dne úspěšně přetavili ve výborné umístění.


Tou dobou se již v naplněné tělocvičně tísnilo okolo 80 hráčů a příznivců florbalu všech věkových kategorií. Po celou dobu tu pro ně fungoval také klubový informační stánek spolu s prezentací výrobce florbalového vybavení.


Vítězství v turnaji nakonec po lítém boji ve finále získal PD tým před Týmem učitelů. Pořadatelé akce byli příjemně zaskočeni pozitivními reakcemi z řad hráčů a žádostmi o opakování akce.


„Určitě je to pro nás důvod k zamyšlení se nad organizací nějaké ligy nebo série turnajů pro neregistrované hráče. Vždyť part, které si chodí po večerech zahrát pro radost, je v našem městě celá řada. Problémem trochu bude zajištění haly, protože se takový turnaj nedá hrát všude a volných termínů je málo…“ sdělil nám jeden z organizátorů akce Štěpán Slaný.


Jako správný vrchol dne se ukázal Florbalový ples. Ten přilákal téměř 200 návštěvníků, kteří se bavili až do pozdních ranních hodin. Program byl tematický – nejprve vystoupila freestylová florbalová skupina Maséři z Prahy, kteří předvedli svá technická kouzla s florbalovým náčiním, dále následovalo vystoupení taneční skupiny Dance style, které „šéfuje“ nejlepší střelkyně ženského mužstva Kateřina Lípová a bezesporu vrcholem večera byla módní přehlídka návrháře Pavla Zeleného, jehož modely předváděly přímo českolipské florbalistky.


„Celou akci nelze hodnotit jinak než pozitivně – nečekaně velká účast a kladné ohlasy nás motivují do další práce na popularizaci florbalu v České Lípě, ikdyž to občas není úplně jednoduché. Každopádně nevidím důvod, proč bychom ji za rok nemohli zopakovat.“, uzavřel za organizátory Štěpán Motejzík.