Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Českolipská nemocnice uzavře ušní, krční a nosní oddělení

Archiv

Mluvčí nemocnice Petr Pokorný dnes ČTK řekl, že lékaři se shodují na tom, že oddělení bude regionu citelně scházet. Ambulance podle něj nabízela rozšířené služby, díky kterým byl lékař-specialista nemocným vždy rychle k dispozici. Roční rozpočet oddělení činil šest milionů korun.


 Nemocnici se ale nepodařilo dohodnout s VZP řádnou smlouvu na úhradu jeho výkonů. „Rozsah služeb pro občany je se zdravotními pojišťovnami přísně nasmlouvaný, nemůžeme poskytovat nic navíc, nemocnice by se tím zadlužovala," připomněl ředitel nemocnice Miroslav Vacek. Od Nového roku zůstanou v provozu pouze privátní lékařské ordinace, pacienti s vážnějšími problémy budou ale muset odjet do Liberce či jinam.


Českolipská nemocnice otevřela ORL oddělení teprve loni v dubnu kvůli velké poptávce veřejnosti. Odborný personál zajišťoval veškeré ORL služby, ošetřoval úrazy hlavy, krku, pečoval i o onkologicky nemocné. "Nikdo nepochyboval, že v takovém regionu a tak velkém městě, jako je Česká Lípa, oddělení ORL musí fungovat," uvedl Pokorný.