Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Českolipská nemocnice má nového ředitele

Archiv

Inženýr Zhorný nastoupil do funkce 1. listopadu 2007, když předtím představenstvo akciové společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa potvrdilo výsledek hlasování výběrové komise, která zkušeného manažera, rodáka z České Lípy s bohatými zkušenostmi z řízení Ústřední vojenské nemocnice v Praze – Střešovicích,  do funkce výkonného ředitele nemocnice doporučila.


Předchozí ředitel Ing. Miroslav Vacek předal ředitelský post k 1. září MUDr. Zuzaně Nešněrové, místopředsedkyni představenstva a lékařské náměstkyni. Statutární orgány a. s. pak následně vyhlásily výběrové řízení na pozici výkonného ředitele Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s. Doktorka Nešněrová funkci vykonávala do 31. října 2007.


Ing. Marcel Zhorný se narodil v České Lípě v roce 1952. Vystudoval ekonomicko-organizátorský obor na Vysoké vojenské škole týlového a technického zabezpečení v Žilině. Po studiu působil jako materiální inženýr v specializovaných zařízeních armády. Od roku 1982 pracoval nepřetržitě 23 let v  Ústřední vojenské nemocnici v Praze, kde například  řídil střediska pro opravy a revize zdravotní techniky, odpovídal za ošetřování a opravy zdravotnické výstroje pro polní nemocnice a laboratoře. Řadu let vykonával funkci náměstka ředitele ÚVN. Podílel se na přípravě a řízení různých ekonomických a organizačních projektů této renomované nemocnice včetně vytváření standardů nemocnice k provádění akreditace.



Je ženatý a má čtyři děti. Mezi zájmy řadí lyžování a motocykl. Žije na Českolipsku.