Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Česká Lípa se Zlatým erbem

Archiv

"Chceme, aby se na našich stránkách zájemci dozvídali nejen o novinkách ve městě, ale také si vyměňovali zážitky," řekla dnes mluvčí českolipské radnice Markéta Aulová.


Podle Aulové by bylo "bezvadné", kdyby na webové stránky někdo třeba napsal - náš kluk hraje fotbal a jeho mužstvo vyhrálo. A někdo by odpověděl - to sice ano, ale jen díky tomu, že jim nadržoval rozhodčí.


Loni radnice na webových stránkách podávala obyvatelům kromě jiného zprávy o přípravách rozpočtu na letošní rok a vyzývala je, ať k němu dávají připomínky členům zastupitelstva. Na webu vyhlásila rovněž anketu o novém názvu pro divadlo.


"Každému, kdo o to požádá, zasíláme na e-mail zadarmo novinky z města. A vůbec nemusí bydlet v České Lípě," dodala Aulová.


Aktuality na městských webových stránkách mohou sledovat také majitelé mobilních telefonů se systémem WAP.


"Webové stránky aktualizujeme někdy i pětkrát denně. Měníme je nejdéle po třech, čtyřech dnech. Vznikly loni v lednu a do dneška na nich návštěvníci klikli téměř 600.000 krát," uvedla Aulová.


Česká Lípa má 40.000 obyvatel. Webové stránky Líšného, kde žije přibližně 250 lidí, zaujaly za tři roky téměř 3000 návštěvníků.


"Máme smlouvu s webmasterem Martinem Řehákem a snažíme se, aby se lidé z našich stránek snadno dozvěděli co nejvíce a mohli na nich i co nejvíce říci," prohlásil starosta Jiří Mikeš.


Návštěvníci hodně sledují například nabídku plesů a další zábavy v Líšném a okolí.


"Jsou dny, kdy se stránky změní i několikrát," podotkl Mikeš.


Líšný obdržel již loni za svůj web ocenění ministerstva vnitra Objev roku.


Více informací získáte na stránkách Kraje, odkud jsme také převzali fotografii.


Aktualizace 12. 3. 2004, 21:00
Server Městského úřadu Česká Lípa evidentně nezvládl zátěž návštěvníků, kteří si chtěli prohlédnout nejhezčí stránky města v Libereckém kraji :-)



Kde udělali soudruzi z NDR chybu?



Ani starostův web nejede ...