Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Česká Lípa přivítá své prvňáčky

Archiv

Starostka Hana Moudrá 1. září navštíví největší základní školu v České Lípě, Základní školu 28. října, dále Základní školu Šluknovská na sídlišti Lada a Základní školu v centru města Pátova. Místostarosta Jan Stejskal poté uvítá prvnáčky na Základní škole Dr. Miroslava Tyrše, Základní škole Partyzánská Pod Holým vrchem a na Základní škole na sídlišti Slovanka. Místostarosta Mgr. Tomáš Vlček přijde žákům i učitelům popřát mnoho úspěchů při jejich společné cestě za vzděláním na Základní škole Školní na sídlišti Sever, dale na Základní škole Jižní a v neposlední řadě na Základní škole a praktické škole Moskevské.


Do devíti škol, které zřizuje město, přišlo v letošním roce k zápisu do prvních tříd o něco více dětí než v loňském roce. „Zatímco v loňském roce se k zápisu dostavilo celkem 449 dětí, letos to bylo o 20 dětí více, tedy 469,“ připomíná starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. Nejvíce prvňáčků by jako tradičně mělo nastoupit na školu na Špičáku, a to 93. Na ZŠ Pátova je pro školní rok 2009/10 zapsáno 29 dětí, na ZŠ Sever 35, na ZŠ Dr. M. Tyrše 55, na ZŠ Jižní 26,  na ZŠ A. Sovy 53, na ZŠ Lada 58, na ZŠ Partyzánská 40 a na ZŠ v Moskevské ulici 5 dětí.     


„V průměru se dá říci, že počty našich prvňáčků se v poslední době stabilizovaly a nijak dramaticky se již nemění. Nejdůležitější zprávou pak pro nás je, že nám školáci neubývají, ale naopak jsme zaznamenali i mírný nárůst,“ pochvaluje si místostarosta Tomáš Vlček a dodává, že konečný počet prvňáčků pak vyplyne až z jejich zářijového nástupu do prvních tříd.



Kateřina Amrichová
Tisková mluvčí MěÚ Česká Lípa