Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Bude Ámos(ka) z České Lípy?

Archiv

Letošní 13. ročník soutěže bude trochu jiný. Nominovaní učitelé poprvé absolvují regionální kolo, z něhož vzejdou semifinalisté, řekl ředitel ankety Slávek Hrzal.


V rámci regionálního kola čeká učitele pohovor s porotou, děti budou muset obhájit svou nominaci. Teprve z tohoto kola vzejdou semifinalisté, kteří na začátku března přijedou do Prahy. Jako tradičně je v tomto kole čeká pohovor a test.


"Porota z nich vybere šest finalistů," uvedl Hrzal.


Samotné finále se uskuteční 24. března v Hoffmanově dvoře v Praze - Vinoři, ještě loni se konalo v pražském Kongresovém centru.


O titul se zatím ucházejí Miroslav Bieber ze Základní školy v Koryčanech na Kroměřížsku, Věra Šindlauerová ze Základní školy Sever v České Lípě, Lucie Šupíková ze Základní školy Štěbořice na Opavsku a Vlasta Zbořilová ze Základní školy T. G. Masaryka v Poříčanech na Kolínsku.


Pokud by žáci chtěli nominovat do ankety svého oblíbeného učitele, musí napsat jeho stručnou charakteristiku, doplněnou nějakou společnou příhodou. Přiložit by měli fotografii svého favorita a shromáždit podpisy 100 lidí, kteří s návrhem souhlasí. V malých školách do 150 žáků stačí polovina všech dětí. Na přihlášce nesmí chybět ani podpis kandidáta.


Přihlášky musí školáci poslat do konce roku na adresu Klub Domino, Na Nivách 314, 141 00 Praha 4 nebo na e-mail dta@cmail.cz.


Informace o anketě děti najdou na internetové adrese www.zlatyamos.cz.


Nalézt tam lze i již vyplněné přihlášky. O paní Šindlauerové se tak dočteme:


Charakteristika


Ač mladá a krásná je aktivní, energická,obětavá. Heslo "škola hrou"je jejím mottem. Svůj volný čas věnuje nejen dětem, ale i nám rodičům. Pořádá akce mimo školu - výlety během celého roku ke zpestření výuky. Dnes již vzácně pořádané školy v přírodě s celotýdenní hrou, kdy děti nemají ani čas na stýskání, speciální dny - Den bláznů, Barevné dny... Akce pro celé rodiny - cyklovýlety, sjíždění Ploučnice na lodích. Speciální rodičovské schůzky-bowling... Je jedním z hlavních organizátorů celoškolní rodinné automobilové soutěže Severáčkovo mototrophy. Všechny akce jsou na závěr odměnovány nejen drobnými cenami pro všechny zúčastněné, ale dokonce vtipně ztvárněnými diplomy vlastní výroby. Letos plánuje školu v přírodě desetidenní pobyt v Itálii.  Má naši plnou důvěru, protože víme, že v lepších rukou naše děti být nemohou. 


Příhoda 


V předem určený čas se sešla skupina rodičů a dětí v čele s paní učitelkou a vyráží na trasu.Cestou je s pomocí tatínků k údivu obyvatel pozastavena doprava, pro bezpečný průjezd našeho pelotonu městem do přírody.Zastávky během cykloputování jsou určeny nejen k odpočinku a posílení, ale především k hraní vypečených her a úkolů. Jeden z nich vzbudil velký ohlas u všech zúčastněných a dokázal, že paní učitelka svým šarmem a půvabem dokáže "zblbnout kohokoliv pro cokoliv". Dospělé osazenstvo objímalo po dobu tří minut kmeny stromů bez bot ve výši alespoň půl metru nad zemí za mírného úpění(bručení), za hromadného povzbuzování dětí a údivu nechápajících kolemjedoucích cyklistů ve hře Na medvědy. Nejvytrvalejší medvěd obdržel omalovánky.