Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Bezohledného motorkáře zastavil u Nového Boru policejní výstřel

Archiv

Motocyklista se snažil uprchnout do kopců k Polevsku, na místní komunikaci ale dostal smyk a policisté mu zablokovali únikovou cestu. ČTK to dnes řekl mluvčí českolipské policie Milan Bradáč.


"Povolenou rychlost porušuje v obcích i mimo ně mnoho motocyklistů. Věří, že na svých silných strojích s velkým zrychlením ujedou našim hlídkám bez větších problémů," uvedl Bradáč. Motocyklisté se často snaží zmizet v lesním terénu, který je pro policejní vozy těžko sjízdný. Nebezpečně jedoucího dvacetiletého motocyklisty si policisté všimli v Novém Boru v úterý po poledni. Nezastavil však ani poté, co zapnuli maják se světelným upozorněním Stop. Když hlídka motocyklistu u Polevska dostihla, mladík odhodil svůj stroj a pokoušel se utéci. Po výstřelu do vzduchu se ale vzdal a policisté mu nasadili pouta. Motocyklista jim nadával a vyhrožoval zabitím.


 "Kvůli slovníkům útoků na policisty hrozí mladíkovi až jeden rok vězení nebo vysoký peněžitý trest. Kdyby zastavil okamžitě po výzvě naší hlídky, dostal by pouze pokutu," upozornil Bradáč.