Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Ballet Magnificat Omega v České Lípě

Archiv

„Tak tohle tu ještě nebylo. Soubor k nám přijede z Jacksonu, hlavního města státu Mississippi v USA. Tvoří jej profesionální tanečníci z různých koutů světa, kteří  sdílejí vizi šéfky souboru Kathy Thibodeaux, stříbrné medailistky z mezinárodní baletní soutěže v roce 1982,“ říká Jarek Hylebrant, umělecký manažer Jiráskova divadla a doplňuje: „Zajímavostí je, že uměleckým šéfem a scénografem je Jiří Sebastian Voborsky, který je Čech a svou kariéru začínal v libereckém divadle F. X. Šaldy.“ 
Hiding Place - Místo ukrytí, to je název strhující taneční show, která ve zdejších končinách nemá obdoby co do obsazení a uměleckého zážitku.
"Děj je založený na skutečném příběhu paní Corrie Ten Boom, která ukryla pár svých židovských přátel za stěnou své ložnice, byla odhalena a převezena do koncentračního tábora. Místo ukrytí je příběhem naděje a odpuštění uprostřed neuvěřitelné bolesti a těžkého strádání,“ říká Jiří Sebastian Voborsky, umělecký ředitel Balletu Magnificat Omega.
Představení mělo světovou premiéru v Kalifornii v roce 2006 a od té doby byl uvedeno na turné po USA, Kanadě, Hondurasu (kde byl soubor za představení odměněn ministerstvem kultury), Belize, Holandsku a na podzim minulého roku úspěšným turné po šesti městech státu Izrael.
Další informace o Jiráskově divadle naleznete na www.kdcrystal.cz .